Over Maasstad Tediro

Untitled1c

Bestuur

Jos Gianotten – Voorzitter
Frans Zeulevoet – Penningmeester
Tom van Rooij – Secretaris
Adem Korkmaz – lid
Ozcan Kocer – lid
John Biesheuvel – lid
Frank Slootjes – lid
Ton van Assendelft – lid
Wesley Fok – lid
Rinie Nouwen – lid

Technische staf

Teammanager: Arjan de Haan
Trainer/coach selectie: Ferry Seton
Trainer selectie: Raymond Roos
Trainer/coach 2de elftal:Clifton Nelstein
Trainer 2de elftal: Dave Jansen

Inschrijven

Wil je voetballen bij Maasstad Tediro? Kom naar de club aan de Stadionlaan 25 . We helpen je graag verder.

Vrijwilligers

Maasstad Tediro is een vereniging die zich staande houdt door haar vrijwilligers. We hebben nooit genoeg vrijwilligers en vooral in de jeugd kunnen we nog vele handjes gebruiken. Loop dus een keer bij ons naar binnen, proef de sfeer en vraag hoe u ons kunt helpen om de toekomst van deze prachtige vereniging veilig te stellen. We kunnen altijd extra handjes gebruiken bij de jeugd, achter de bar en voor verschillende hand en span diensten.

Historie

Maasstad Tediro is een fusieclub van SC MAASSTAD en RVV TEDIRO. Deze fusie vond plaats in mei 2003. SC MAASSTAD is een gevolg van de samenwerking tussen de voetbalverenigingen SC ZUID en RVV ASB en had haar statutaire vorm verkregen op 16 juni 1995. SC ZUID(Sportclub Zuid) werd opgericht op 2 april 1953 en heette aanvankelijk TOGZ. RVV ASB (Rotterdamse Voetbalvereniging Altijd Sportief Blijven) werd opgericht op 15 augustus 1945. RVV Tediro (Rotterdamse Voetbalvereniging Technische Dienst Rotterdam) werd opgericht op 1 mei 1941.

Sportclub Zuid
Het is april 1953 toen na veel heen en weer gepraat T.O.G.Z. werd opgericht. We schreven met twee elftallen in en in september moesten we voor het eerst in competitieverband de wei in. Het was alleen een grote teleurstelling dat we al onze thuiswedstrijden op het complex Laag Zestienhoven moesten gaan spelen. Maar ja, we waren al blij dat we in de R.V.B. konden spelen. Nadat we daar voor het vierde jaar speelde, werden we zowaar in 1957 kampioen. Dit feest werd gegeven in café ”Viaduct”, want een clublokaal was er toen nog niet. De promotie was van korte duur; het was er in en er weer uit. Intussen was er een lichtpuntje; we hadden een eigen onderkomen op de Beverstraat 7. Na nog enkele jaren daar gespeeld te hebben, kwam zowaar het bericht dat we in het vervolg op het complex Schulpweg onze thuiswedstrijden konden gaan spelen. Na verloop van tijd werd S.C. Zuid geboren en wat nog mooier was, we kregen de beschikking over een winkelpand Beverstraat 21. Dit pand werd door de Heer Kooreman (inmiddels overleden) en zijn twee zonen tot een prachtig onderkomen verbouwd. Hier zouden we nog jaren van genieten. Ook hadden we in 1980 het kampioenschap van het 1e elftal te vieren; dus weer naar de tweede klasse. Ook dit heeft niet lang mogen duren. Doordat de N.A.M. proefboringen ging verrichten op de Schulpweg en wij al dikwijls hadden gevraagd naar “Varkenoord”, ging onze wens eindelijk in vervulling en speelden we met S.C. Zuid tot op het laatst op dit complex.  

Rotterdamse Voetbal Vereniging ASB
RVV ASB werd op opgericht op 15 augustus 1945. .Op 14 augustus werd een wedstrijd gespeeld tussen de Hordijk en de Smeetslandsedijk. De Smeetslandsedijk won deze wedstrijd met 3-1. Een dag na deze wedstrijd werd besloten een voetbalclub op te richten. Zo werd ASNB opgericht. Echter nog niet onder de naam ASB maar onder de naam “Zwaluwtje”. Dit gebeurde onder elkaar zittend langs de dijk. H. ten Have werd de eerste voorzitter van de vereniging. Er werden nog enkele wedstrijden gespeeld. Nu onder de namen Zwaluwtje tegen West End ( Hordijk). Er moest veel werk verzet worden om in september 1945 aan de competitie te kunnen deelnemen. Ook werd toen de definitieve naam vastgesteld: ASB hetgeen betekent Altijd Sportief Blijven. Deze naam is verzonnen door de heer Broekhuizen, toen ter tijd 2de penningmeester. Het eerste jaar met met twee elftallen aande competitie deelgenomen. De thuiswedstrijden werden gespeeld op Varkenoord. In het seizoen 1952-1953 kreeg ASB haar eigen veld aan de Smeetslandsedijk, nabij de Schopenhouerweg. Dit veld bestaat nu niet meer. Na omzwervingen naar Laag Zestienhoven, Varkenoord de Schulpweg weer de Smeetslandsedijk en weer naar Varkenoord werd uiteindelijk de eigen accommodatie aan de Smeetslandseweg in gebruik genomen (waar nu het Wartburgcollege staat). Sportief kende ASB veel ups en downs. In de eerste 25 jaar van hun bestaan speelden ASB in de seizoenen 1963 tot 1968 in de 4de klasse van de KNVB. Bekende namen uit die tijd zijn D. Boertje, W. Noordzij en de familie Wulffraat.

Rotterdamse Voetbal Vereniging Tediro
RVV Tediro werd opgericht op 1 mei 1941. Op 14 mei 1940 werd Rotterdam door de oorlogshandelingen verwoest en veranderd in een puinhoop. De puinhoop moest worden opgeruimd om de stad weer te kunnen herbouwen. Door de gemeente werd een dienst opgericht onder de naam DIWERO (Dienst Wederopbouw Rotterdam). Duizenden mensen werden te werk gesteld bij deze dienst. Een paar mensen kwamen op het idee dat het goed zou zijn als deze mensen ook ontspanning werd geboden. Tijdens de pauze van het zware werk werd een balletje getrapt en het ene werk speelde tegen het andere werk. Op initiatief van Arie van de Lugt werd voorgesteld een vereniging op te richten onder de naam DIWERO. De clubkleuren werd groen-wit gelijk aan de Rotterdamse vlag. Al snel bood de Gemeente de nieuwe vereniging een accommodatie aan op Varkenoord. Een saillant detail  was dat de contributie in die dagen 15 cent per week bedroeg. De eerste wedstrijd werd gespeeld op het RFC-terrein en trok ruim 1000 bezoekers. Er was al snel behoefte aan een eigen kantine en kleedkamers. Ook dat lukte. Van schoon gebikte stenen  uit het puin van de oorlogshandelingen werd een clubhuis gerealiseerd aan de Buitendijk.

Op 14 februari 1943 had Sportclub DIWERO haar eigen huis. Het opruimen van de stad liep af en de mensen werden ontslagen. De naam DIWERO verdween.  De Technische Dienst van de Gemeente was vanaf het begin betrokken geweest bij de club. Als gevolg hiervan werd de naam veranderd in TEDIRO (Technische Dienst Rotterdam). Tediro was altijd een vereniging van ambtenaren. Tot de zestiger jaren kon je alleen maar lid worden als je ambtenaar was of je werd voorgesteld door een ambtenaar, die reeds lid was van Tediro. Halverwege de jaren 70 van de vorige eeuw werd dit principe verlaten en kon iedereen lid worden van Tediro. Na de (financieel) noodzakelijke fusie met SC Maasstad werd het complex aan de Buitendijk tot verdriet van veel leden verlaten. De opstallen werden verkocht aan de Gemeente Rotterdam. Van de opbrengst van deze verkoop werd de kantine van SC Maasstad gekocht en verbouwd. Tediro ging verder onder de naam Maasstad Tediro.